Kizárólagos partnerünk az Interactive Brokers

Interactive Brokers:

www.interactivebrokers.com

Az Interactive Brokers LLC. az Egyesült Államok legnagyobb független brókercége. A társaság közel 40 éve van jelen a befektetések piacán és partnereivel együtt több mint 4.8 milliárd US dolláros összevont tőkével naponta közel 500,000 kereskedési ügyletet hajt végre. A kereskedhető instrumentumok köre kiterjed a részvényekre, ETF-ekre, warrantokra, opciókra, futures és futures opciókra, devizákra, kötvényekre, befektetési jegyekre, CFD-kre. Az Interactive Brokers-en keresztül jelenleg elérhető piacok, tőzsdék száma 20 országban több mint 100.

Díjak, minősítések

Az Interactive Brokers LLC. 2015-ben már negyedik éve nyeri el a Barron’s által kiírt legjobb online bróker címet!

Az Interactive Brokers LLC. jelenleg "befektetési fokozatú" BBB+/stabil minősítéssel rendelkezik a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő részéről.
Magyarország két kategóriával gyengébb, "BBB-/stabil" adósminősítéssel rendelkezik. A hazai pénzügyi szolgáltatók közül kizárólag a banki hátteűrek érdemesek egyedi nemzetközi hitelminősítésre. Ezek közül jelenleg egyik sem rendelkezik az Interactive Brokers LLC. szintjét legalább megközelítő minősítéssel, vagyis a nemzetközi hitelminősítők jóval nagyobb biztonságban látják a nevezett szolgáltatónál tartott ügyfélpénzek megfelelő és prudens kezelését, mint honi versenytársainál. Az Interactive Brokers LLC. az elkülönítetten kezelt és egyedileg nyilvántartott eszközök tekintetében fontos óvintézkedést alkalmaz. Az ügyfelek által elhelyezett vagyon egy része amerikai állampapírokba, illetve 13 befektetési minősítéssel rendelkező nagybanknál (Citibank, Bank of America, HSBC, JP Morgan, RBC, stb.) kerül elhelyezésre oly módon, hogy egyetlen nevezett bank sem tarthatja kezelésében az Interactive Brokers LLC. teljes ügyfélállományának eszközeit 5%-ot a meghaladó mértékben. A társaság ezzel is csökenteni kívánja az esetleges piaci anomáliákból adódó kockázatokat.

Modern portfóliókezelés: Advisor Account

Világszerte erősödő tendencia, hogy a nagyobb befektetési szolgáltatók - bankok, brókercégek - közvetlen, online hozzáférést biztosítanak egyes globális kereskedési rendszereikhez ügyfeleik számára. Ezzel párhuzamosan a 2008-as pénzügyi válság óta folyamatosan nő az igény a független portfóliókezelők szolgáltatásaira. Az Interactive Brokers LLC. igen gyorsan felismerte az ebben rejlő lehetőségeket és létrehozta a független portfóliókezelők számára kialakított komplex, online kereskedési és ügyfél nyilvántartási rendszerét "Advisor Account" néven. A Geo Professional Portfolio Zrt. az első hazai független befektetési vállalkozás, amely teljes egészében alkalmazza ezt a szolgáltatást ügyfelei számára. Ezzel elértük, hogy egy rendkívül könnyen kezelhető, megbízható és minden érintett részére teljesen átlátható rendszer igénybevételével tudjuk a ránk bízott vagyon értékét időről-időre növelni.

Interactive Brokers befektetővédelmi tájékoztatója

Forrás: ibkb.interactivebrokers.com/node/2012
Nem hivatalos fordítást letöltheti innen.